Het laten bouwen van jouw droomhuis is iets wat je hoogstwaarschijnlijk maar één keer in je leven doet, dus het is belangrijk om hier goed over na te denken. Laat jij binnenkort de bouwtekening al maken door een bouwbedrijf uit drenthe? Volg dan eerst alle onderstaande tips. Zo ben jij in ieder geval goed voorbereid op het laten bouwen van jouw paleis!

Bepaal de details

Voor en tijdens de verbouwing zullen er genoeg mensen zijn die hun mening willen geven over wat zij mooi zouden vinden. Het is daarom belangrijk dat jij zelf al jouw wensen en gedachten de vrije loop laat. Wat vind jij belangrijk op het gebied van stijl, comfort en inrichting? Welk soort dak vind jij het mooist? Bedenk van tevoren goed welke indruk jij wilt achterlaten als er mensen langs jouw huis lopen. Denk ook na over bijvoorbeeld energievoorziening, watergebruik en het inrichten van de tuin. Zou jij volgend jaar of over 20 jaar nog steeds dezelfde keuzes maken en zijn deze wel duurzaam? Dit zijn allerlei aspecten waarmee rekening moet worden gehouden voor de bouw van start kan gaan.

Wettelijke mogelijkheden 

Het perceel waarop jouw droomhuis wordt gebouwd beschikt over bepaalde kenmerken. Het is van belang om deze kenmerken van tevoren goed in te zien, zodat je tijdens de bouw niet tegen verrassingen aanloopt. Zo weet je waar je aan toe bent en weet je waar bepaalde limieten liggen. De informatie wat betreft specifieke eisen die zijn verbonden aan het perceel kun je gewoon aanvragen bij de gemeente. Hoe hoog mag je bijvoorbeeld bouwen en hoeveel procent van de grond moet onbebouwd blijven? En zijn er restricties wat betreft de grond van de buren en het plaatsen van het huis? Vraag je dit af zodat jij voorbereid het bouwproces in kan gaan.  

Het kostenplaatje 

Geld groeit niet aan de bomen, helaas. Echter hangt het bouwen van jouw droomhuis wel af van jouw financiële middelen. Het is dus erg belangrijk om al vanaf het begin duidelijk te hebben wat je wilt en hoeveel je wilt besteden aan de bouw. Let goed op dat je altijd rekening moet houden met onvoorziene kosten. Daarnaast zul je, als je bouwbudget krap is, hier en daar moeten passen en meten. Alles uitbesteden aan een aannemer is niet goedkoop, en dus zul je moeten denken in oplossingen. Zo kun je bijvoorbeeld als je zelf een beetje handig bent veel werkzaamheden al zelf kunnen uitvoeren. Dit scheelt een hoop kosten!

3x tips voor het laten bouwen van jouw droomhuis