Wie weleens een grote beschadiging aan zijn of haar buitenmuur of betonvloer heeft moeten herstellen, is vast al bekend met de term cementmortel. Het wordt gebruikt om grote beschadigingen goed te herstellen. Mocht je nieuw zijn met deze term? Lees dan snel verder. In dit artikel vertel ik je namelijk wat het is en waar je het voor kunt gebruiken.  

Wat is cementmortel?

Cementmortel, een term die vaak verward wordt met gewoon cement of met gewoon mortel. Toch is cementmortel echt iets anders dan die twee losse termen. Waar mortel gericht is op het herstellen van kleine beschadigingen in beton of steen, kun je met cementmortel juist de grotere beschadigingen herstellen. Daarnaast wordt het ook veel gebruikt voor het leggen van funderingen. Het spul is super sterk, gaat lang mee en is krimparm. Hierdoor zul je niet snel vermindering van de massa hebben wanneer je het eenmaal hebt aangebracht. 

De mortel bestaan uit zand, cement en grind en kan daardoor prima worden gebruikt in combinatie met andere producten. Denk hierbij aan een versneller voor het versnellen van het uithardingsproces of juist een vertrager die dat proces vertraagt. Of denk aan een waterdichtingsmiddel, ook dit gaat prima samen met cementmortel.

Waar wordt cementmortel voor gebruikt?

Wie maar een kleine beschadiging heeft, hoeft niet meteen aan cementmortel te denken. Cementmortel is namelijk echt bij uitstek geschikt voor het herstellen van de grotere beschadigingen of voor andere stevige klussen. Wanneer reparatiemortel dus niet meer volstaat, komt cementmortel vaak goed van pas. Dit geldt ook voor het plaatsen van funderingen. Hier is het extra belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van een stevige mortel die geschikt is om in grote hoeveelheden verwerkt te worden. Zo is er altijd een oplossing voor iedere klus. 

Hoeveel cementmortel is er nodig?

Cementmortel wordt vaak gebruikt voor een klus waarbij veel mortel nodig is. Cementmortel is dan ook uitstekend geschikt om in grote hoeveelheden te worden verwerkt. De hoeveelheid cementmortel die u nodig heeft voor het klaren van uw klus, hangt natuurlijk helemaal af van het oppervlakte dat gestort moet worden. Het is logisch dat je niet meteen weet hoeveel mortel je nodig hebt voor een bepaalde klus. Het is daarom altijd slim om dit na te vragen bij een expert. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste hoeveelheid hebt en hoef je niet weer terug naar de winkel. 

Alles wat je moet weten over cementmortel