Bouwkostenmanagement is, simpel gezegd, het managen van de bouwkosten van een bouwproject. Precies dit is waar ook wij opzoek waren voor ons eigen bouwproject. Het is namelijk voor ons onmogelijk om dit zelf te doen. Daarnaast is het natuurlijk erg verstandig om gebruik te maken van de professionele hulp bij grote bouwprojecten zoals deze van ons. Bouwkostenmanagement geeft namelijk vanaf de start van het bouwproject, inzicht in de bouw- en/of investeringskosten van uw plannen, wensen en ambities. Bovendien helpen ze deze dan plannen, wensen en ambities binnen, op basis van de geraamde bouw- en investeringskosten, te realiseren. Wij zijn opzoek gegaan het juiste bouwkostenmanagement bedrijf dat ons hierin kon helpen. Hierbij kwamen we uit bij KamphuisSchaufeli. Zo kregen wij de beste hulp van een bouwkostendeskundige tijdens ons bouwproject.

De werkwijze van KamphuisSchaufeli

KamphuisSchaufeli maakt gebruik van de werkwijze PFO. PFO is een werkwijze in het bouwkostenmanagement waarbij KamphuisSchaufeli, als kostenadviseur en financieel ontwerper, een volwaardig lid van het ontwerpteam is. Zij maken aan het begin van het project een financieel ontwerp en laten deze meegroeien met de ontwerpen van de overige teamleden. In het begin bevat deze begroting een groot aantal aannames. Lopende het proces vervangen we deze aannames door de daadwerkelijk gemaakte bouwkosten. Als een keuze in het proces leidt tot een overschrijding van het budget, sturen we direct bij, zodat de overschrijding met andere keuzes kan worden opgevangen. Het resultaat is een begroting die altijd up to date is en een fase afsluitende begroting, zonder verassingen, die een paar dagen na de overige ontwerpen gereed is.

Na het volledige bouwproject

Nadat de bouw in samenwerking met KamphuisSchaufeli volledig was afgerond kijken we erg tevreden terug op het proces. Dit is allemaal erg goed verlopen met de juiste samenwerkingen. Toch waren we niet helemaal klaar. Tijdens de bouw hebben we er bewust voor gekozen om geen zonnepanelen op ons pand te plaatsen. Hierin is onze mening toch veranderd na de huidige prijzen. Zo gingen we toch opzoek naar zonnepanelen in Losser. Hierbij kwamen we uit bij Keurig advies. Zij hebben voor ons snel en vakkundig zonnepanelen geplaatst. Zo besparen we op de kosten en helpen we ook nog mee aan een groenere wereld.

Bouwkostenmanagement