Het staat als een paal boven water dat we er als mensen vandaag de dag alles aan doen om onze woning zo optimaal mogelijk te isoleren. Dat geldt voor de verschillende onderdelen waaruit ze bestaat. Denk hierbij niet alleen aan de muren, maar ook aan de vloer en uiteraard vooral ook aan het dak. Voor deze laatste geldt dat ze er bekend om staat het belangrijkste onderdeel te zijn van een woning om te isoleren. Warmte stijgt namelijk waardoor het altijd via het bovenste gedeelte van het huis een weg naar buiten zoekt. Het toepassen van dakisolatie zorgt ervoor dat de warmte netjes binnen kan worden gehouden en dat levert een groot aantal interessante voordelen op. 

Van welk soort dakisolatie ga je gebruikmaken?

Dakisolatie bestaat tegenwoordig in tal van verschillende vormen. In eerste instantie zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om gebruik te maken van glaswol of een andere wolsoort. Dat is echter niet alles. Daarnaast kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om gebruik te gaan maken van PUR in verschillende vormen. Hiervoor geldt dat je ze kan gebruiken als schuim, maar ook onder de vorm van PUR-platen. In bepaalde gevallen is het zo dat er ook kan worden gekozen voor de combinatie van meerdere verschillende materialen. Zo komt het niet zelden voor dat glaswol bijvoorbeeld tussen kepers wordt geplaatst terwijl er vervolgens daar ook nog eens PUR-platen op worden aangebracht. Dit komt de warmtebesparing in je woning ongetwijfeld ten goede. 

Welke voordelen levert dit je nu precies op?

Het plaatsen van dakisolatie brengt instant een groot aantal verschillende voordelen met zich mee. In eerste instantie vergroot het, het wooncomfort omdat je veel minder snel geconfronteerd zal worden met echt koele temperaturen. Dit ook wanneer je de verwarming een tandje lager zal zetten. Het belangrijkste voordeel heeft echter natuurlijk betrekking tot de besparing die je ermee kan realiseren. Al snel zorgt dakisolatie ervoor dat er tot wel 30 procent op de standaard energiekosten kan worden bespaard. Het spreekt voor zich dat je dit absoluut gaat voelen in je portefeuille. Tot slot zorgt het voorzien van isolatie in je dak ook voor een meerwaarde bij verkoop van de woning. Heel wat mensen vertonen tegenwoordig dan ook (geheel terecht) aanzienlijk meer interesse in een pand dat is voorzien van een grondige isolatie dan één die niet of slechts gedeeltelijk werd geïsoleerd. 

Het plaatsen van dakisolatie is eigenlijk een absolute must!

Wanneer je een oudere woning hebt aangekocht is de kans ook vandaag de dag nog altijd aanwezig dat deze niet of slechts zeer beperkt is geïsoleerd. Dat is natuurlijk behoorlijk vervelend. Om aan de hedendaagse normen te kunnen voldoen ben je namelijk zowat verplicht om behoorlijk te investeren om ze goed geïsoleerd te krijgen. Eén van de belangrijkste en tevens ook eerste zaken die je bij voorkeur zal moeten doen is het toepassen van dakisolatie. Het isoleren van het dak zal er namelijk alvast voor zorgen dat er een zeer significante hoeveelheid warmteverlies kan worden voorkomen. Bovendien is het zo dat er tegenwoordig voor het plaatsen van onder meer dakisolatie ook aanzienlijke premies bestaan die je kan benutten. Ook dat is natuurlijk alleen maar interessant. 

Dakisolatie, veruit de belangrijkste vorm van isolatie die er is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *