Als je een huis gaat verbouwen ben je snel flink wat geld kwijt. Welke kosten ben je precies kwijt aan een verbouwing? Dat lees je in dit artikel.

Kosten voor materialen

Je bent kosten kwijt aan de materialen voor het verbouwen. Je kunt hierbij denken aan materialen, zoals plaatmaterialen en gereedschap. Echter ben je ook kosten kwijt aan zaken, zoals puinzakken en de huur van een bouwafval container. Hoeveel kosten je precies kwijt bent hangt af van de kwaliteit van de materialen die je wilt gebruiken. Daarnaast verschillen de kosten ook per periode. Zo zijn sommige materialen nu een stuk duurder, omdat bepaalde grondmaterialen schaars zijn. Door hier rekening mee te houden kan je ook beslissingen maken over wanneer je wilt verbouwen. Als je lang van tevoren de materialen aanschaft kost dit vaak minder. Wel moet je dan een opslag hebben voor deze materialen.

Kosten voor een aannemer

De kosten voor een aannemer kunnen erg variëren. Gemiddeld betaal je voor een aannemer uit een ander land zoals Polen minder kosten dan voor een Nederlandse aannemer. Daarnaast hangen de kosten af van de complexiteit van je verbouwing en hoelang de aannemer bezig is met je verbouwing. De prijs van een aannemer is gemiddeld tussen de 30 en 40 euro per uur. Duurdere aannemers vragen tussen de 37 en 55 euro per uur. Kies niet automatisch de voordeligste aannemer. Onderzoek altijd of de aannemer betrouwbaar is. Als je voor de goedkoopste niet betrouwbare aannemer kiest, kan dit je uiteindelijk meer geld kosten. De kans is dan groter dat de aannemer het project niet afgemaakt, waardoor je vervolgens nog een aannemer moet aannemen. Het terugkrijgen van je geld kan dan best lastig zijn.

Kosten voor een vergunning

Een vergunning is helaas niet gratis. Als je een vergunning nodig hebt voor je verbouwing ben je dus extra kosten kwijt. Je hebt niet altijd een vergunning nodig. Onderzoek dit daarom goed. Voor een vergunning van een balkon ben je bijvoorbeeld gemiddeld tussen de 400 en 1000 euro kwijt. Een vergunning voor een uitbouw kost tussen de 750 en 1500 euro en een vergunning voor een dakkapel kost tussen de 450 tot 1000 euro. Voor een vergunning van een dakkapel ben je tussen de 450 en 1000 euro kwijt.

 

Zoals je leest kunnen de kosten erg variëren. Houd er wel rekening mee dat je met een verbouwing de waarde van je woning kunt verhogen. Hierdoor kan je (een deel van) de kosten van de verbouwing weer terugverdienen.

Deze kosten ben je kwijt aan een verbouwing