Wanneer je langs een bouwterrein komt, kun je er meestal niet omheen. Graafmachines en knikdumpers zijn één van de meest voorkomende grondverzetmachines. We kunnen er uren naar kijken wanneer deze krachtige machines aan het werk zijn. Het zijn populaire bouwmachines die je vaak samen aan het werk ziet. Graafmachines vullen de knikdumpers met grond of bijvoorbeeld gesteente. De knikdumpers verplaatsen de lading vervolgens over het bouwterrein of naar een andere opslagplek. In dit artikel vertellen we je alles over deze krachtige en efficiënte machines.

Graafmachines

Graafmachines zijn echt niet meer weg te denken op de bouwplaats. Deze zware machines worden bij diverse projecten ingezet in de bouw en infra, landbouw en tuinbouw. Er zijn rupsgraafmachines en graafmachines op banden. Op onstabiele ondergronden gebruik je machines op rupsen. Voor verharde ondergronden zijn banden juist weer ideaal. 

Deze machines worden niet alleen ingezet om te graven, maar ook voor het repareren van wegen of het breken van asfalt. Het zijn ideale machines voor sloopwerkzaamheden. Vooral graafmachines met een extra lange, rechte giek zijn zeer geschikt voor slooptoepassingen. Bovendien kun je verschillende gereedschappen aan de graafmachine bevestigen, zoals bijvoorbeeld een rolbezem of een sloophamer. 

Knikdumpers

Ook knikdumpers zijn veelgebruikte grondverzetmachines voor zware bouw- en landbouwtoepassingen. Ze dragen bij aan een betere efficiency en productiviteit op de bouwplaats en zijn daarom onmisbaar in deze sectoren. Deze machines staan bekend om hun snelheid en efficiency. Ze vervoeren met een hoge snelheid zware lasten over ruwe en ongelijke terreinen. Dankzij het speciale kniksysteem kunnen deze machines makkelijk draaien en manoeuvreren over alle soorten bouwterreinen. Knikdumpers zijn echt een waardevolle investering voor jouw project.

Graafmachines of knikdumpers kopen?

Graafmachines en knikdumpers zijn onmisbare machines in de bouw- en landbouwsector. Heb je een graafmachine of knikdumper nodig? Er is een groot aanbod nieuwe en gebruikte machines beschikbaar. 

Het is ook mogelijk om deze machines te huren. Dit biedt veel voordelen. Omdat de machine niet op je bedrijfsbalans staat, heb je meer ruimte om te investeren. De verhuurder blijft namelijk altijd juridisch en economisch eigenaar van de machines. Je kunt gewoon je werk blijven doen zonder zorgen. Bovendien biedt de verhuurder altijd technische ondersteuning. Graafmachines of knikdumpers huren kan meestal per dag, maand, kwartaal of langer. 

Kopen of huren? Een specialist in grondverzetmachines biedt jou de beste service en ondersteuning. Neem contact op met een erkende distributeur voor de mogelijkheden en maatwerkoplossingen.

Graafmachines en knikdumpers: populaire en krachtige bouwmachines