Zonnepanelen kopen voor uw huis heeft verschillende voordelen. De meeste Nederlanders zijn overtuigd van dit concept en kiezen massaal voor zonnepanelen. De terugverdientijd van zonnepanelen is over het algemeen gesteld op 6 tot 7 jaar. Ook dien je rekening te houden met btw zonnepanelen. Bij de aanschaf van zonnepanelen zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. In dit artikel worden de verschillende kanttekeningen beschreven. Wij raden u aan om vanaf nu met deze punten rekening te houden bij de aanschaf van zonnepanelen.

 

Tips voor de salderingsregeling

Investeren in een duurzame toekomst begint bij de aanschaf van een zonnepaneel. Omdat het vanaf de eerste dag energiekosten bespaart. Het salderingssysteem zoals we dat nu kennen, zal hoogstwaarschijnlijk in 2025 zijn uitgefaseerd. Er is een uitfasering periode vastgesteld tot 2031. Tot nu toe moet de terugverdientijd gelijk zijn. In de meeste gevallen zal uw energieleverancier uw energieprijzen verlagen als u zonnepanelen plaatst. Als u meer stroom opwekt dan u verbruikt, wordt dit gecompenseerd. De omvang hiervan verschilt sterk per aanbieder. Het is goed om hier op te letten bij het kopen van zonnepanelen.

 

Installatiekosten zonnepanelen

De aanschaf van een zonnepaneel vereist een installatieproces. Het plaatsen van 12 zonnepanelen kost ongeveer 5.000 euro. Bij het plaatsen van zonnepanelen komen verschillende aspecten kijken. Een zonnepanelen installatie bestaat uit een zonnepaneel en een omvormer. Daarnaast adviseren wij u te letten op de garanties die u kunt krijgen. Dit geldt standaard voor zonnepanelen, maar geldt ook voor omvormers. Het is ook een goed idee om te vragen met wie u contact kunt opnemen als u vragen heeft.

 

Het belang van zonnepanelen kopen