Zou je wel wat meer ruimte in huis willen en weet je niet goed hoe je dat kunt realiseren zonder een ruimte aan je huis aanbouwen? Een veranda aan huis is dan wellicht een slimme optie voor je. De plaatsing ervan is minder ingrijpend dan een hele kamer aan je huis bouwen. En je hebt er minstens net zo veel plezier van. De mensen die hebben gekozen om deze overkapping te laten plaatsen geven bijna allemaal aan dat het de meest favoriete ruimte van het huis is geworden. Je kunt er het hele jaar door genieten van de zon en het geeft je huis de extra ruimte die je zo graag wilt. In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van deze investering.

Extra leefruimte

Met een veranda aan huis creëer je niet alleen extra ruimte in je huis, je krijgt er een heerlijke zonnige kamer bij. Een kamer die je verschillende functies kunt geven. Je kunt er een fijne zitkamer van maken of een gezellige eetkamer. Bij voldoende ruimte kun je de kamer ook verschillende functies geven. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de kamer echt te betrekken bij de woonruimte door de muur door te breken naar de kamer en een grote doorgang te creëren. Als je kiest voor openslaande deuren in aanbouw dan haal je bij mooi weer de tuin in huis.

Geniet van elke zonnestraal met veranda aan huis

Als je een veranda aan huis laat plaatsen dan kun je genieten van elke zonnestraal. Want zodra de zon schijnt wordt de warmte voelbaar en kun je het licht van de zon achter het glas ervaren. Dat geeft een heerlijk zomers gevoel ook in de winter. Het is een ruimte die minder verwarming nodig heeft dan een kamer met maar een enkel raam. In de zomer kan het warm worden en wil je misschien wel wat verkoeling plaatsen. Met een airco kun je de ruimte in de zomer koelen en in de winter net even een tikkie opwarmen als de zon niet schijnt.

Haal je tuin in huis

Met een veranda aan huis haal je je tuin in huis. Doordat de hele overkapping van glas wordt gemaakt, lijkt het net alsof je in de tuin zit. Het model wordt niet voor niks vaak een tuinkamer genoemd. Hou jij van je tuin en wil je meer het gevoel hebben dat je in de tuin zit? Dan is dit de oplossing voor je wens. Geniet in elk jaargetijde van je tuin met deze heerlijke tuinkamer.

Vergroot de waarde met veranda aan huis

Een veranda aan huis is een relatief goedkope oplossing om je huis een upgrade te geven. Doordat je het aantal vierkante meters vergroot neemt de waarde van je huis toe. Het is een verbouwing die minder kost dan de aanbouw van een volledige kamer met muren. Daarbij is het een verbouwing die relatief snel geplaatst kan worden. Als je het slim aanpakt verdien je de investering van een pergola altijd terug! Niet alleen in euro’s, maar natuurlijk ook in woongenot.

Het genot van een veranda aan huis