Als je al langer in je huis woont en er komt gezinsuitbreiding, dan bestaat de mogelijkheid dat je een kamer te kort komt. Je gaat dan kijken wat je het beste kunt doen. Wanneer het uitbouwen geen optie is, kom je automatisch uit bij het plaatsen van een dakkapel in Rosmalen. Omdat het aanbod van dakkapellen groot is, moet je je vooraf goed voorbereiden. Bezoek eerst showrooms om ideeën op te doen. Je kunt namelijk een dakkapel van hout nemen, maar de trend van tegenwoordig is toch wel een kunststof dakkapel. Een kunststof dakkapel heeft het voordeel dat niet steeds weer onderhouden moet worden. Bij een houten dakkapel ben je verplicht het om de paar jaar te laten schilderen. Omdat een dakkapel vaak hoog op het dak is gemaakt, moet je een schilder inhuren. Dat zijn dus extra kosten die je regelmatig hebt. Omdat ook de grootte van invloed is op de kosten, moet je kijken welke maat van de dakkapel in Rosmalen je kunt plaatsen. Laat een aannemer of timmerman daar vooraf naar kijken.

Soort dakkapel

Tegenwoordig zie je vaak dakkapellen waarvan het dak schuin meeloopt met het dak van de woning. Op het dak van de dakkapel wordt dan dezelfde dakbedekking gebruikt als op het schuine dak. Dat is mooi, maar geeft wel minder ruimte aan de binnenzijde, dan een dakkapel met een horizontaal dak. Je kiest de dakkapel waar je voorkeur naar uitgaat. Je moet ook vooraf beslissen hoeveel ramen je wilt hebben. Er moet altijd één van de ramen minimaal open kunnen om te luchten. Het is ook van belang wat voor soort glas je wilt gebruiken. Meervoudig glas is duurder in aanschaf, dan enkel glas, maar zorgt wel voor minder stookkosten.

Het plaatsen van de dakkapel

Omdat veel personen opzien tegen het vele werk dat gedaan moet worden voor het opbouwen van een de dakkapel kiest men tegenwoordig vaak voor een prefab dakkapel. Een prefab dakkapel helemaal in het bedrijf gemaakt. Je hebt natuurlijk vooraf precies aangegeven hoe je dakkapel eruit moet zien en hoe groot het mag worden. Wanneer de dakkapel in Rosmalen helemaal kant-en-klaar is, zal er op de afgesproken datum door de aannemer in het dak een gat maken worden gemaakt waar de dakkapel geplaatst moet worden. Het op het dak plaatsen van de dakkapel in Rosmalen wordt gedaan door gebruik te maken van een kraan. Als het dakkapel op het dak staat, zal de aannemer eerst het geheel aan de buitenzijde afwerken en vervolgens aan de binnenzijde. Door op deze manier een dakkapel te laten plaatsen, heb je weinig last van de werkzaamheden. Wanneer de binnenzijde is afgewerkt, heb je niet alleen een mooie kamer op de zolder, maar is deze ook nog eens extra geïsoleerd.  

Bron: Meubelmakerij-utrecht

Hoe creëer je extra ruimte in huis met een dakkapel?