Ontzettend veel mensen zouden graag vandaag de dag willen kunnen genieten van een gezellige sfeerhaard in hun woning. Dat hoeft ook helemaal geen probleem te zijn, integendeel. Het is namelijk zo dat een dergelijke haard heel wat minder eisen met zich meebrengt in vergelijking met de traditionele open haard. Dit niet in het minst omdat er bijvoorbeeld geen schoorsteen voorzien moet worden. Bovendien valt ook de kostprijs van sfeerhaarden doorgaans een flink stuk beter mee. In ieder geval, ben jij ook van plan om een dergelijke haard aan te kopen en zou je er graag meer over te weten willen komen? Dat is zeker mogelijk hier op deze pagina! 

Wat is een sfeerhaard eigenlijk?

De functie waar een sfeerhaard over beschikt is eigenlijk sterk vergelijkbaar met deze van de traditionele open haard. Dit betekent concreet dat ze in eerste instantie kan zorgen voor meer sfeer en gezelligheid, maar daarnaast is het eveneens zo dat ze een bijdrage kan leveren aan de temperatuur in de woning. Voor de haarden geldt dat we een onderscheid maken tussen tal van verschillende opties waar je uit kan kiezen. Er kan hierbij gedacht worden aan de volgende:

  • Elektrische sfeerhaarden;
  • Sfeerhaarden op gas;
  • Haarden die werken op bio-ethanol;
  • Gelhaarden;

Voor welke van deze sfeerhaarden jij gaat kiezen zal vooral afhankelijk zijn van de voorkeur die je mogelijks hebt. Hou er echter rekening mee dat er onderling tussen de verschillende exemplaren ook sprake kan zijn van een niet onaanzienlijk prijsverschil. Ook hier zal je aandachtig voor willen zijn. 

Wat maakt een dergelijke haard zo interessant?

Een sfeerhaard is ontzettend populair omdat de eisen die eraan worden gesteld een behoorlijk stuk lager zijn gelegen in vergelijking met de traditionele open haard. Dit betekent onder meer at een sfeerhaard eigenlijk overal kan worden geplaatst waar je dat maar wenst. De enige uitzondering hierop is eigenlijk het exemplaar dat werkt op gas waarvoor de vereiste voorzieningen toch iets uitgebreider zijn. Een elektrisch exemplaar kan je echter per definitie overal in huis plaatsen waar je maar wenst. Er moet alleen maar een stopcontact voorhanden zijn.

Met welke kosten dien je rekening te houden?

Het spreekt voor zich dat er aan het aankopen en laten plaatsen van een sfeerhaard bepaalde kosten verbonden zijn. Wanneer je, je hierin gaat verdiepen zal je echter meteen tot de vaststelling komen dat deze kosten een behoorlijk stuk lager zijn gelegen in vergelijking met deze voor een traditionele open haard. Wanneer je echt zo voordelig mogelijk een haard wenst aan te kopen is het in ieder geval een goed idee om daarvoor te kijken in de richting van een elektrisch exemplaar. Je moet er wel rekening mee houden dat het prijsverschil tussen de diverse exemplaren behoorlijk aanzienlijk kan zijn. Voor de goedkoopste exemplaren ben je slechts een paar honderd euro kwijt. Dit terwijl je voor één van de duurdere haarden rekening moet houden met een prijskaartje dat is gelegen ergen rond de 1.000 à 1.500 euro. Hier dien je dan ook zeker rekening mee te houden. Eén ding staat in ieder geval vast, sfeerhaarden zijn absoluut financieel behoorlijk interessant en toegankelijk!

Hoe kies je de voor jou best mogelijke sfeerhaard?