Als je dekbedden vergelijkt kom je tot de ontdekking dat de verschillen enorm kunnen zijn. Vooral in de prijs. Het is belangrijk om je niet alleen op de prijs te focussen, want een duurder dekbed kan ook enorm veel voordelen hebben. Zoals een dekbed dons. Wij snappen heel goed dat je misschien niet goed weet waarom je voor een donzen dekbed zou kiezen en daarom hebben wij de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Voordeel 1; Zeg vaarwel tegen huismijt met een dekbed dons

Huismijten zijn gek op warme en vochtige plekken en het dekbed is dus bij uitstek de perfecte woonomgeving voor het organisme. Omdat een dekbed dons vochtregulerend is, krijgt de huismijt veel minder kans om zich in het dekbed te huisvesten. Dat zorgt niet alleen voor meer hygiëne, maar het helpt ook mensen die allergisch zijn voor huismijt.

Voordeel 2; Dekbed dons is isolerend en vochtregulerend

Dekbed dons is dus vochtregulerend, maar werkt ook isolerend. Je hebt het in de winter dus nooit te koud en in de zomer nooit te warm. Afhankelijk van welke warmteklasse je kiest. Feitelijk heb je keuze uit 4 warmteklassen en hoe hoger de klassen des te dikker het dekbed is. Er zijn ook all seasons dekbedden die uit twee delen bestaan en die je het gehele jaar kunt gebruiken. En je hebt nooit meer het probleem dat je middenin de nacht wakker wordt van een vochtig dekbed. Zeker voor mensen die ‘s nachts veel transpireren is dat zeer prettig.

Voordeel 3: Duurzaam dekbed dons 

Wist je dat een dekbed dons ongeveer 15 jaar meegaat als je er goed voor zorgt? Nu vraag je jezelf af hoe je dat doet. Donzen dekbedden kun je niet kloppen, stofzuigen en het liefst ook niet wassen. Door dit te doen kun je het dekbed namelijk ernstig beschadigen. Een dekbed van dons kun je het beste op bed laten liggen en luchten door ramen tegenover elkaar open te zetten. Hang een dekbed ook nooit uit het raam, want zonlicht kan het ook ernstig beschadigen. 

Voordeel 4: Heerlijk zacht en soepel

Het grote voordeel van een donzen dekbed is dat een dekbed soepel om je lichaam valt en lekker zacht aanvoelt. Je kunt er heerlijk in liggen en bewegen terwijl je lichaam goed bedekt blijft. Het dekbed is dan ook perfect voor mensen die veel in hun slaap bewegen. En ben je het zat dat je iedere ochtend een uitdaging hebt om het bed netjes op te maken? Dan voorkom je die frustraties wanneer je voor een dekbed gevuld met dons kiest.

Waar wacht je nog op?

Een dekbed dons is dus een goede investering. Ze gaan lang mee en de prijs valt dus mee als je bedenkt dat je er 15 jaar plezier van hebt. Ondanks dat het prijskaartje dat je ziet even schrikken is. Vooral kwalitatief goede donzen dekbedden zijn in de regel prijzig, maar je hebt er ook veel profijt van. Zoals comfortabel slapen en je kunt dus ook genieten van een goede nachtrust. Controleer wel voordat je een donzen dekbed aanschaft of je niet allergisch bent voor dons, want dan heb je er logischerwijs ook minder plezier van.

Is de aanschaf van een dekbed dons een goed idee?