Als je verhuist, dan is één van de lastigste onderdelen vaak het verplaatsen van al je spullen van A naar B. Als je bijvoorbeeld net uit huis gaat of maar een klein appartement had dan is het vaak nog prima te doen, maar heb je de inhoud van een hele woning die je moet verhuizen? Dan ben je vaak wel wat langer bezig. Meestal is het dan handig om een verhuisbus te huren, zodat je hier zo veel mogelijk van je spullen in kwijt kunt en hopelijk maar enkele keren hoeft te rijden. Maar hoe pak je zo’n bus of wagen het best in? Hoe voorkom je dat er onderweg schade ontstaat aan je meubels? De volgende tips helpen je hiermee.

 

Zet grote meubels vast op hun plek

 

Het handigst is om grote meubels, zoals een grote kast, boxspring, bank of eettafel allemaal vast te zetten op hun plek. Grote voorwerpen als dat kunnen namelijk nog wel eens gaan schuiven en dat is iets wat je wil voorkomen. Maak gebruik van lading banden om zo de grote meubels te zekeren en te voorkomen dat kleinere meubels of verhuisdozen geplet worden door grote, zware meubels.

 

Vul lege ruimtes op

 

Om te voorkomen dat dingen tegen elkaar aan gaan schuiven en op die manier schade veroorzaken, is het belangrijk om de lege ruimtes op te vullen met bijvoorbeeld stuwzakken of ander groot vulmateriaal. Zo is het bijvoorbeeld ook een idee om gebruik te maken van handdoeken of dekens als je geen tijd of behoefte hebt om speciaal vulmateriaal te kopen. Hoe dan ook is het belangrijk om de lege ruimtes op te vullen. Dit om te voorkomen dat dingen tegen elkaar aan komen te staan en heen en weer schuiven, met als resultaat dat er krassen of andere schade plekken ontstaan.

 

Rijd altijd voorzichtig en doe niks raars

 

Natuurlijk is het als je in een verhuisbus rijdt met allemaal meubels en dozen achterin, altijd belangrijk dat je rustig rijdt en voorkomt dat je bijvoorbeeld plotseling stopt, wat ervoor zorgt dat alles wat achterin staat deze klap op moet vangen en vervolgens tegen elkaar aan knalt of iets dergelijks. Ook is het handig om een route te nemen die ervoor zorgt dat je niet te vaak bochten moet nemen of waar je niet constant over hobbels of langs stoplichten rijdt. Deze dingen zorgen er natuurlijk allemaal voor dat de lading achterin veel beweging op kan vangen, en dat kan er uiteindelijk weer voor zorgen dat dingen beschadigd raken. Probeer dus zoveel mogelijk om rustig te rijden, om een weg te nemen met weinig bochten en niet te vaak plotseling te stoppen en zo verklein je de kans op beschadigde meubels en dergelijke zo veel mogelijk.

Je inboedel tijdens een verhuizing mooi en netjes houden? Dat doe je zo