Voor het uitkiezen van een nieuwe vloer heb je de tijd mee. Voor een lage prijs kun je laminaat kopen. Ook heeft de tegelvloer een doorstart gemaakt ook al blijft dat meer de ideale vloer voor de badkamer en WC. Anderzijds zijn er ook vloeren te koop die zeer duurzaam zijn zoals een gietvloer. Een nieuwe vloer uitkiezen kan altijd, wat je budget ook is. Het is vaak de vraag, hoelang moet het meegaan? Verblijf je tijdelijk in een huurhuis, ga dan om goedkope MDF of PVC laminaat. Maar ben je jong en je hebt je koophuis, een gietvloer is slechts drie millimeter dik en gaat levenslang mee.

Laat de vloer aansluiten bij je woonstijl

Bij een nieuwe vloer uitkiezen kun je beter naar het totaal kijken. Als je bijvoorbeeld de landelijke woonstijl hebt kies dan voor een tegelvloer in de kleur terracotta, heb je de industriële inrichting ga voor een betonlook gietvloer. Vergeet hierin niet dat houtlook of houtdessin altijd kan. Dus wederom dat voordelige laminaatvloertje van PVC of MDF, dat kan altijd. Hout is neutraal, het is met ieder interieur te combineren. Houtlook is ook nog tijdloos, daarom ideaal bij de retro of vintage woonstijl. Als je het dus niet weet, kies dan voor hout op de vloer. In het intro staat al dat laminaat voordelig te verkrijgen is. Voorbeelden hierin zijn makkelijk te vinden, een meubelgigant en een bouwmarkt die weleens laminaat aanbieden voor slechts vier euro per vierkante meter. Houd rekening met de akoestiek. Bedenk als je de woning van oma gaat betrekken en daar ligt tapijt op de vloer, als je een harde vloer in de woning legt dat er dan een hinderlijke galm kan ontstaan, en dat dan een nieuwe vloer uitkiezen met een beetje demping beter kan zijn. Wederom laminaat als voorbeeld, PVC is dan beter dan MDF omdat PVC minder hard is.

Let goed op bij online afbeeldingen

Als je online afbeeldingen van vloeren gaat bekijken, dan is de één nog mooier dan de ander. Let goed op, want de foto’s zijn in de meest ideale omstandigheden gemaakt. Het is een ongebruikte vloer in een showroom met de beste verlichting, via online afbeeldingen een nieuwe vloer uitkiezen is niet de slimste manier. Kijk liever om je heen. Wat ligt er op je werk als vloerbedekking, en wat bij vrienden en kennissen? Een goede maatstaf is ook weten wat je nu op de vloer hebt liggen, en dat als uitgangspunt nemen bij een nieuwe vloer uitkiezen.

Nieuwe vloer uitkiezen