Nu het nieuwe seizoen eraan komt wordt het tijd om te kijken naar nieuwe trends op het gebied van tegels. Ben je een nieuwe ruimte aan het inrichten? Of je huis aan het renoveren of gewoon op zoek naar wat inspiratie? Het kennen van populaire stijlen en kleuren en patronen kan je helpen om een eigentijds en stijlvol ontwerp te creëren. In deze blog nemen we een kijkje naar de meest opvallende tegeltrends van aankomend seizoen. 

Natuurlijke elementen in overvloed 

Het eerste opvallende van aankomend seizoen zijn de natuurlijke elementen in tegelontwerp. Dit wordt erg populair waarbij houtlook tegels een absolute favoriet zijn. Deze soort tegels geven een warme uitstraling aan je huis en interieur en zijn makkelijk te onderhouden waardoor je ze perfect kan gebruiken voor in je woonkamer of andere ruimtes in huis. Voor een rustgevende sfeer in huis die organisch is zijn de equipe tegels erg van te spreken. Dit tegelsoort heeft natuurlijke motieven en texturen waardoor ze ook goed in de smaak vallen voor he seizoen.  

Gedurfde kleuren en texturen 

Hoe er net gesproken werd over natuurlijke en rustgevende kleuren zijn er ook mensen die liever de gedurfde kant op gaan en meer kleur willen toevoegen aan het interieur. Daarom is er ook een groeiende interesse in deze kleuren en texturen. Zo kan je kiezen voor een rijke roodtint en warme aardtinten tot diepblauwe en groene tinten. Het hangt er maar net vanaf wat voor stijl en kleurenpalet je wil gebruiken. Bovendien creëer je een interessant en dynamisch ontwerp door tegels met opvallende texturen zoals reliëf.  

Mozaïekmagie  

Mozaïektegels blijven een favoriete keuze voor mensen die klaar een vleugje glamour en verfijning aan elk interieur willen toevoegen. Het seizoen biedt een verschuiving aan waar grotere mozaïektegelformaten populairder worden doordat ze een eigentijdse en luxueuze uitstraling creëren wat steeds meer mensen willen. Ze worden ook steeds vaker gebruikt als accentmuur, backlash of vloerdetail waardoor ze veel aandacht trekken bij de mens en een goede blikvanger zijn van de ruimte.  

Geometrische patronen 

Als vierde upcoming trend van het seizoen kijken we naar geometrische patronen die bij veel ontwerpers en huiseigenaren een favoriet zijn vanwege de aantrekkingskracht en veelzijdigheid. Aankomende seizoen worden de patronen gevarieerd van klassieke chevron en visgraat tot een wat meer gedurfd vorm zoals diamantvormige ontwerpen. Zo kan je elke ruimte in het interieur eigen en uniek maken door de eigentijdse en speelse uitstraling.  

Vintage vibes 

Tenslotte komen we aan bij de vintage tegels die een hele tijd uit zijn geweest en nu weer een grote comeback maken. Denk aan retro patronen, zoals cementtegels en Portugese azulejos die in moderne interieurs een stuk karakter toevoegen. Vintage tegels kom je vaak tegen in badkamers, keukens en entreehallen om een authentieke uitstraling te geven aan de ruimte.  

Conclusie 

De tegeltrends en patronen van aankomend seizoen geven je mooie mogelijkheden om je huis of ruimte te transformeren in jouw droomplek die je altijd al wou hebben. Of je nu voor gedurfde kleuren, natuurlijke materialen, opvallende texturen, geometrische patronen of vintage vibes gaat, alles is mogelijk voor elke soort smaak en voorkeur. Durf te experimenteren en laat je creativiteit de vrije loop bij het kiezen van tegels voor jouw persoonlijke ontwerpavontuur! 

Ontdek de tegeltrends van dit seizoen: Populaire stijlen, kleuren en patronen