Nieuwe plinten kopen voor je woning kan lijken op een moeilijke taak, maar als je goed voorbereid bent op de stappen die je moet nemen vanaf de aanschaf van de plinten tot aan de bevestiging weet je zeker dat je goed zit. Wil je alles te weten komen over de essentiële zaken die komen kijken bij het kopen en het laten bevestigen van plinten, ga dan door met het lezen van de tekst hieronder.

De juiste plinten kopen

Je kunt plinten in vrijwel elke ruimte van je woning laten plaatsen, waarbij de meeste personen kiezen voor de bevestiging van plinten in ruimtes zoals de badkamer, het toilet, de slaapkamer, de woonkamer, de kelder en de garage. Zorg wel voor het kiezen van waterbestendige plinten als je ze gaat plaatsen in vochtige ruimtes. De juiste plinten kopen is wel cruciaal, waarbij je rekening gaat moeten houden met een drietal zaken. Om de juiste plinten te kopen moet je voornamelijk letten op zaken zoals het soort plint, de dikte en ook de hoogte van de plint en de kleur van de plint.

De verschillende soorten plinten

Ga je plinten kopen, dan kan je kiezen uit een ruim aanbod aan soorten plinten. De meest populaire plinten die we kunnen onderscheiden zijn kraalplinten, waalplinten, overzetplinten, monumenten plinten, luxe plinten, gladde plinten, muurplinten, plakplinten en sierplinten. Elke soort plint beschikt over een eigen prijskaartje, maar ook andere eigenschappen en kenmerken. Wil je plinten kopen, kies dan de soort plint aan de hand van je wensen, je voorkeuren en je budget.

De kosten

Plinten kopen hoeft niet veel geld te kosten, maar je gaat wel moeten betalen voor de aanschaf en de plaatsing. De kosten voor plinten worden bepaald aan de hand van de totale oppervlakte in vierkante meters en van het soort plint die je uitkiest. Je betaalt voor plakplinten gemiddeld € 2 per m2, voor kraalplinten betaal je € 6,50, voor overzetplinten betaal je € 8,50 per m2 terwijl luxe plinten zeker € 9 per vierkante meter kosten.

De montage van de plinten

Ga je binnenkort nieuwe plinten kopen? Dan is het verder nog belangrijk om een ervaren deskundige in te schakelen voor de montage. Zo ben je van een correcte plaatsing verzekerd, je krijgt garantie op de plinten en daarnaast ontvang je professioneel advies over je plinten. Wil je de plinten zelf monteren, dan heb je hier voldoende tijd voor nodig, je hebt de juiste gereedschappen nodig en daarnaast moet je nauwkeurig gaan werken volgens een stappenplan.

Heb je hulp nodig?

Wil je binnenkort plinten kopen, maar vind je het moeilijk om de juiste keuze te maken tussen reguliere of overzetplinten? Dan kan je altijd de diensten inschakelen van een deskundige. Een ervaren deskundige kan je namelijk het beste adviseren over de meest geschikte mogelijkheden voor je situatie zodat je geen onnodige kosten maakt. Vind de beste specialisten door rond te kijken in je eigen omgeving en door meerdere offertes te vergelijken met elkaar zodat je kunt kiezen voor een flinke kostenbesparing én voor topkwaliteit.

Plinten kopen: van aanschaf tot aan de bevestiging