De verduurzaming van jouw boerderij of bedrijfspand zal in grote mate bijdragen aan de groene toekomst die Nederland wil realiseren voor haar inwoners. Bedrijven zijn namelijk grote boosdoeners op het gebied van CO2-uitstoot, al stappen meer en meer organisaties over op groenere werkwijzen en duurzame bedrijfspanden. Dit is desondanks makkelijker gezegd dan gedaan, want er komt heel wat kijken bij de installatie van PV-systemen en/of de keuze voor windmolens. Ben jij benieuwd welke van de twee opties het meest aantrekkelijk is voor jouw onderneming of zou je graag zowel zonnepanelen als windmolens laten installeren op bedrijfsgrond? Lees dan snel verder om erachter te komen wat Wves voor jou in petto heeft!

Dit moet je weten over zonnepanelen

Zonnepanelen worden geïnstalleerd door onze PV-engineers, die de kneepjes van het vak kennen en jou zullen adviseren in de mogelijkheden voor de installatie van zonnepanelen. Doorgaans wordt er namelijk onderscheid gemaakt tussen mono- en polykristallijne zonnepanelen, die van elkaar verschillen door het aantal kristallen waaruit de zonnecellen bestaan. Monokristallijne zonnepanelen kennen hierdoor een hoger rendement en zijn voornamelijk de aantrekkelijke optie voor daken van kleine oppervlakte. Echter, ook voor grotere verduurzamingsprojecten komen monokristallijne panelen als winnaar uit de bus door het aanzienlijk hogere rendement!

Dit moet je weten over windmolens

Het kan voorkomen dat jouw dak ongeschikt is voor de installatie van een PV-systeem, wat het verduurzamingsproject mogelijk kan bemoeilijken. Gelukkig bestaan er ook andere verduurzamingsmogelijkheden, waaronder de installatie van (kleine) windmolens. Wves levert gecertificeerde kleine windmolens, die geplaatst worden op een betonnen fundering en voor lange tijd van hoogwaardige kwaliteit zijn. De wieken kunnen namelijk ook gedurende harde windstoten in gebruik genomen worden en wekken zo aanzienlijk veel windenergie op.

Wil je meer weten over het opwekken van wind- en/of zonne-energie? Neem dan een kijkje op de website van Wves voor meer informatie!

Verduurzamingsprojecten voor een groene toekomst